Mananca inainte de petrecere

Este absolut esential. Consumul de alcool pe stomacul gol este o reteta sigura spre dezastru. Asa ca, inainte de petrecere, cu atat de mult daca este una de munca, ia o cina copioasa. Gradul de alcool din sange este cu atat mai mare cu cat se goleste stomacul. Proteinele si grasimile sunt digerate mai greu, asa ca poti conta pe ele.

Ai grija ce bei

Bineinteles, volumul de alcool pe care il consumi este foarte important. Cu cat bei mai mult, cu atat te vei imbata mai tare. Insa conteaza foarte mult si ce anume alegi sa bei. Vinul rosu si in general bauturile inchise la culoare contin coloranti si alte chimicale care iti pot da dureri de cap. De asemenea, bauturile dulci sunt de evitat, deoarece te vei trezi fara energie si cu dureri de cap inainte cu mult inainte ca petrecerea sa se termine.

Bea multa apa

Alcoolul este diuretic, ceea ce inseamna ca vei merge mai des la toaleta si ca te vei deshidrata. Nu doar ca este reteta sigura pentru mahmureala, dar nici creierul deshidratat nu functioneaza prea bine. Astfel, te vei simti mai ametit decat esti in realitate. Asa ca, apa este cel mai bun aliat al tau. Pentru fiecare bautura consumata, bea si un pahar de apa.

Dormi bine inainte

Probabil ai trecut si tu cel putin o data prin acea stare de "betie de oboseala". Cand organismul tau se comporta ca si cum ar fi consumat alcool, desi in realitate esti doar obosit. Ei bine, gandeste-te ca daca nu esti in forma buna, e suficient sa bei un singur pahar ca sa te comporti ca si cum ai baut o sticla de bautura. Dormi cat de mult poti in noaptea dinaintea petrecerii.

Evita cafeina

Chiar daca ai impresia ca o combinatie de alcool cu cafeina te va tine mai treaz, efectul este fix invers. Cafeina iti pacaleste corpul si ii da impresia ca are mai mult energie, cand de fapt doar il va deshidrata si va creste sansele de mahmureala. 

Foloseste-ti creierul

Cel mai important sfat pe care putem sa ti-l dam este sa gandesti inainte sa bei prea mult. E o diferenta intre o persoana simpatica si suflet al petrecerii si acea persoana care se face de ras. Evita excesele de orice fel si ramai pe linia de plutire.