1. Cea mai buna temperatura a cafelei
Cercetatorii de la Universitatea din Texas au cautat temperatura care pune cel mai mult in valoare aroma cafelei. Dupa ce au testat pe 300 de persoane, au ajuns la concluzia ca aceasta este 57 grade Celsius.

2. Cea mai buna ora pentru bautul cafelei
Suntem obisnuiti sa ne bem cafeaua la prima ora, insa un profesor de psihologie de la Universitatea Rosalind Franklin sustine ca este cel mai nepotrivit interval de timp. Pana in ora 9:30am, nivelul de cortizol din sange este sus si incepe sa scada abia dupa aceasta ora. Astfel, intre 9:30 si 11:30am, respectiv 1pm - 5pm, avem cea mai mare nevoie de cafea.

3. Cum te ajuta cafeaua sa dormi mai bine
Desi suna paradoxal, cercetatorii sustin ca o cafea bauta cu jumatate de ora inaintea siestei te ajuta sa te odihnesti mai bine si sa te trezesti mai energic. Totul tine de chimia corpului, in special de felul in care actioneaza cofeina asupra organismului.
Efectul cofeinei incepe sa-si faca simtita prezenta dupa 30 de minute de la consum. Asta inseamna ca, daca bei o cafea inainte sa tragi un pui de somn de 20-30 de minute, te vei trezi in forma maxima.

4. Cafeaua cu unt
Un antreprenor din Statele Unite a descoperit aceasta combinatie intr-o calatorie in Tibet si spune despre ea ca este cea mai satioasa si energizanta cafea pe care o poti bea vreodata.  Ca sa o prepari, trebuie doar sa adaugi doua linguri de unt nesarat in ea, apoi sa o amesteci in blender 20-30 secunde pana devine cremoasa ca un Latte.