Conceptul coffee shopului este unul pe cat de simplu, pe atat de frumos. Steam isi propune sa creeze in cele mai mici spatii din Bucuresti locuri in care sa prepare si sa serveasca cea mai buna cafea. Produsul vedeta este To Go-ul, iar cei 12 metri patrati dedicati cafenelei gazduiesc barista profesionisti, care pot controla foarte bine calitatea boabelor. Primul coffee shop Steam s-a deschis in Strada Uruguay, numarul 22, Piata Charles de Gaulle, iar in luna februarie urmeaza sa fie inaugurat si cel de-al doilea coffee shop, in Piata Romana.

Echipa Steam a unit oameni cu o bogata experienta si pasiune pentru cafea. Dani Ursan, Vlad Buda si echipa de la prajitoria Origo si-au propus sa raspandeasca sau sa intampine pofta pentru cafeaua de specialitate in cat mai multe colturi ale Bucurestiului. Vlad este campion Brewers Cup, atat el cat si Dani fiind barista profesionisti cu experienta internationala in acest domeniu. Boabele sunt prajite de Origo, locul care prin educatie si profesionalism a oferit o perspectiva noua asupra cafelei.

Deschiderea Steam a fost sarbatorita printr-un eveniment special: timp de 8 zile, in perioada vacantei de iarna, echipa Steam s-a mutat la Londra.  Pop-up store-ul Steam a fost gazduit de renumitul coffee shop Prufrock Coffee, iar intreaga experienta s-a datorat unei colaborari intre coffee shopuri de specialitate, pentru a dezvolta comunitatea pasionatilor de cafea. Mai mult decat atat, intreaga suma stransa de Steam in urma vanzarilor din ziua de Craciun a fost donata catre copiii de la Hospice Casa Sperantei. 

,,Ideea pop-store-ului la Prufrock Coffee ne-a venit cand am aflat programul lor de sarbatori. Ii cunosteam pe Gwilym Davies si Jeremy Challender (n.r. owner-ii Prufrock Coffee) si, pentru ca de Craciun urmau sa inchida, le-am propus sa mergem noi acolo, sa preparam cafea. Timp de 8 zile, am deschis un pop-up store in Prufrock Coffee. Cafeaua pe care am servit-o a fost prajita de Origo, in Romania, si am primit foarte multe aprecieri pentru preparatele pregatite. Am demonstrat ca si la noi in tara exista o cultura a cafelei  si, mai ales, am pus Steam si Romania pe harta internationala a cafelei de specialitate”, povesteste Vlad Buda - Barista si Co-owner Steam.

Steam isi asteapta oaspetii cu un meniu gandit special pentru a pune in evidenta claritatea gustului si aromele complexe ale cafelei. In varianta preparata la espressor, cafeaua intalneste dulceata laptelui si ii incanta pe iubitorii ei cu trei varietati: 100 ml, 170 ml sau 270 ml (diferite in functie de cantitatea de lapte adaugata). Pasionatii, dar si cei care isi doresc sa experimenteze un alt gust, pot alege cafeaua preparata dupa o metoda alternativa, la Aeropress, cu arome clare, vibrante, fara lapte sau zahar.

Alaturi de cafeaua proaspat prajita, in meniul Steam se mai regasesc o reteta proprie de cacao cu lapte si o infuzie de ghimbir, inspirata de aromele asiatice.

Program:
Luni-Vineri: 07.30 – 19:00
Sambata – Duminica: 09.30 – 18:00
Facebook: www.facebook.com/SteamCoffeeShop