La noi n-am vazut inca in meniul niciunui bar o lista de cocktail-uri light, dar la Londra sunt la moda in tot mai multe restaurante si hoteluri. Sunt urmarea fireasca a unui numar tot mai mare de clienti care nu mai vor sa consume calorii si cu alcoolul de la finalul serii.

Pana sa le gasesti pe meniu te invatam cum sa le comanzi la bar sau cum sa le combini acasa ca sa mai tai din calorii.

Mojito pentru silueta

Sunt multi cei care adora acest cocktail cubanez, dar unele variante pot sa ajunga si la 250 de calorii pe pahar. Am gasit o varianta mult mai usoara cu doar 150 de calorii. Intr-un shaker amesteca un pumn de gheata, 6 felii de lime, 1 lingurita si jumatate de suc de lime si 2 lingurite de frunze rupte de menta. In loc de zahar foloseste o jumatate de lingurita de miere. Adauga 40 ml de rom si o cantitate dubla de apa minerala.

Sangria light

O sangria obisnuita are si zahar, si vin, ambele pline de calorii. Varianta light are doar 173 de calorii intr-un pahar. Iti trebuie 4 mere si 3 portocale feliate, 450g de boabe de struguri taiate in jumatati, 750 ml vin rosu, 250ml suc de lamaie si 250 ml apa minerala. Amesteca-le pe toate si pune-le la rece. Vei obtine 16 pahare de sangria “usoara” pentru petrecerea ta.

Daiquiri cu arome tropicale

Un cocktail cu care sa te simti ca in vacanta, fara sa te ingrasi de la el. La baza are acelasi rom alb, dar de data asta unul cu aroma exotica, iar in loc de sucul de grepfrut iti propunem unul mai dulce de capsune. Are doar 112 calorii pe pahar. Pentru 6 portii iti trebuie 350g capsune (proaspete sau congelate) tocate, 3 linguri de zahar, 2 linguri suc de lime, 6-7 cuburi de gheata, 180 ml rom cu aroma de cocos. Capsunele, zaharul si sucul de lime se amesteca intr-un blender. Adauga cuburile de gheata si romul si amesteca tot cu blenderul pana cand gheata se marunteste. O umbreluta colorata e tot ce mai ai nevoie.

Cosmo cu rodie

In mod normal acest cocktail pe baza de votca se face cu suc de merisoare si lime. Noi iti propunem o reteta cu suc de rodie si mai putin alcool. Pentru fiecare pahar amesteca 3 linguri suc de rodie si votca, 4 lingurite de suc de lime, 1 lingura de Cointreau (lichior din coaja de portocala), 1 lingurita de suc de ghimbir si doar o jumatate de lingurita de zahar. Toate se agita bine intr-un shaker cu gheata si se strecoara intr-un pahar de martini decorat cu coaja de lamaie. In total vei consuma 188 de calorii.

Bloody Mary

Bloody Mary ramane cel mai light cocktail in care poti sau nu sa adaugi votca daca nu iti place alcoolul. Are 78 de calorii daca nu ii pui alcool si putin peste 100 de calorii daca optezi pentru varianta alcoolizata. Iti dam aici reteta si iti sugeram sa decorezi paharul si cu 2 creveti, daca vrei un cocktail de vitamine si proteine.