Scurt istoric

Conform uneia dintre povesti, acest cocktail ar fi fost inventat in Primul Razboi Mondial, cand soldatii aliati au inceput sa amestece ginul si sampania, in lipsa de apa minerala. Au denumit bautura dupa “Canon de 75”, un tun frantuzesc din 1897, care avea sa joace un rol important in castigarea razboiului.

Cu toate acestea, intr-o carte despre cocktail-uri aparuta in 1922, la cativa ani dupa terminarea razboiului, o bautura numita simplu, “75”, era descrisa ca fiind un amestec de gin, absint, grenadina si calvados, fara pic de sampanie.

Cinci ani mai tarziu, intr-o alta carte cu retete de cocktail-uri, “French 75” era denumirea atribuita unei bauturi din gin, zeama de lamaie, zahar pudra si sampanie - asa cum o cunoastem si astazi.

60 ml gin

15 ml zeama de lamaie

1 lingurita de zahar

Sampanie

 

Pune ginul, zeama de lamaie si zaharul intr-un shaker cu gheata si amesteca-le bine. 

Toarna totul intr-un pahar de sampanie cu picior. Pune deasupra sampania (cca. 100 ml).

La final, garniseste bautura cu niste coaja de lamaie.