1. Nu ai nevoie de cafea la prima ora a diminetii

Corpul tau produce la prima ora a diminetii un hormon numit cortizol, responsabil pentru starea de “alerta” pe care o avem cand ne trezim. Ceea ce inseamna ca iubita ta cafea de la prima ora este usor inutila pentru corp. Iti recomandam sa o bei putin mai tarziu, spre pranz, atunci cand nivelul cortizolului incepe sa scada.

      2. Zgomotul din cafenele sporeste creativitatea

Se pare ca zgomotul de fundal din cafenele are un efect pozitiv asupra noastra si ne poate spori creativitatea. Daca te simti incredibil de productiv intr-un astfel de mediu, acum stii si de ce se intampla acest lucru. Totusi, daca nu ajungi la cafenea si ramai acasa sa lucrezi, poti avea parte de a aceeasi experienta auditiva cu ajutorul inregistrarilor pe care le gasesti pe site-ul Coffitivity.

     3. Albinelor le place cafeaua!

Cercetarile au aratat ca pana si albinelor le place cafeaua. Cofeina le atrage ca un drog, dar in acelasi timp, pe termen lung, se pare ca aceasta are un impact pozitiv asupra memoriei lor.

     4. Somnul e mai bun dupa ce ai baut cafeaua

Ti-ai dori ca somnul de la pranz sa fie mai odihnitor? Bea o cafea inainte. Stim ca pare de necrezut, dar cercetatorii au descoperit ca un somn de 15 minute, inaintea caruia ai baut o cafea, se dovedeste a fi mult mai odihnitor decat in alte cazuri. Incerci?

     5. O cana speciala de cafea a fost creata pentru astronauti

Pentru ca astronautii sa nu fie nevoiti sa bea cafeaua dintr-o punga atunci cand sunt in spatiu, oamenii de stiinta de la Portland State University au creat o cana speciala. E adevarat, nu este deloc ieftina la cei 500$ per bucata, insa isi indeplineste misiunea pentru care a fost creata.