Cercetatorii sustin ca o cana de cafea de la birou este un adevarat focar de infectii si ca in ea traiesc, pe langa cafelele noastre de zi cu zi, colonii intregi de germeni.

„20% dintre canile de cafea de la birou contin bacterii fecale, iar 90% dintre ele contin alte tipuri de bacterii”, sustine profesorul Charles P. Gerba de la Universitatea din Arizona.

Ca sa ne distruga complet pofta de cafea, acesta sustine ca ar trebui sa ne bem cafea in maximum o ora, pentru ca altfel riscam sa bagam in gura germeni periculosi. „Intr-un birou, oamenii isi curata canile cu bureti plini de bacterii, care pot rezista si pana la 3 zile pe o cana. Iar canile lasate tot timpul pe birou, cu zat de cafea in ele, sunt un mediu propice pentru bacteriile care se reproduc rapid”, explica acesta.

Solutia? Daca nu ai o masina de spalat vase la serviciu (evident ca nu, cine are?!), profesorul te sfatuieste sa-ti speli cana de cafea cu apa fierbinte, detergent de vase si servetele.

PS: Prof. Charles Gerba avertizeaza si asupra celorlalte obiecte periculoase de la birou: telefonul, calculatorul, mouse-ul si imprimanta. Conform cercetarilor lui, cel mai curat obiect dintr-un birou modern este... vasul de toaleta.