"Alcoolul are un efect puternic deshidratant, iar multe dintre efectele adverse ale mahmurelei au legatura cu lipsa fluidelor din organism", a explicat un dermatolog pentru Huffington Post. Ca ai remarcat sau nu, pielea este uscata, rosie, iar porii sunt dilatati.

Ce trebuie sa faci?
In primul rand, bea cat mai multa apa. Este important sa te hidratezi cat mai repede. Bea apa (nu suc) si in scurt timp simptomele vor incepe sa dispara. Cel mai bine insa este sa previi mahmureala: bea cate un pahar de apa la fiecare pahar de alcool consumat.  Avand in vedere ca deshidratarea vine la pachet cu un dezechilibru electrolitic, din cauza pierderii de sodiu si potasiu (care explica si nevoia de a rontai ceva sarat), poti opta pentru o bautura sportiva de rehidratare.

Apoi, mananca. Dar ai mare grija, pentru ca exista alimente care trebuie evitate la mahmureala si care  nu fac altceva decat sa accentueze simptomele.

De asemenea, este foarte important ca, inainte de a merge in bar, sa mananci bine. Daca faci parte dintre cei/cele care tin la silueta uita de asta (oricum alcoolul e interzis in cure) si consuma mancare cat mai grasa si cat mai multi carbohidrati. Grasimea incetineste absorbtia alcoolului in organism si iti protejeaza stomacul in timp ce carbohidratii scad riscul de a vomita tot ce ai baut.