Te-am facut curios? Daca nu l-ai incercat inca, trebuie sa cauti o ceainarie care il are in meniu. Prima intalnire cu acest ceai va fi un adevarat eveniment. Pregateste-te sa primesti o bautura in culori pastelate: roz, mov sau verde, racoritoare si gustoasa.

Bubble Tea sau boba este facut dintr-un amestec de ceai verde sau negru cu lapte condensat sau iaurt, miere, siropuri naturale de fructe si un ingredient unic – perlele de tapioca (un amidon obtinut din radacinile plantei casava). Margelele de tapioca sunt gumate precum jeleurile si, pentru ca sunt mai grele decat bautura, le vei gasi mereu pe fundul paharului. Sunt comestibile, asa ca le poti consuma in timp ce bei amestecul din pahar sau dupa ce l-ai terminat.

Perlele de tapioca trebuie fierte timp de 25 de minute si apoi racite alte 25 de minute inainte de a le pune in bautura. In plus, nu mai sunt bune si isi pierd elasticitate daca trec mai mult de 7 ore de cand s-au racit.

Ceaiul Bubble a devenit faimos in Taiwan in anii ’80. Doua ceainarii - Chun Shui Tang din orasul Taichung si Hanlin din orasul Tainan - isi disputa titul de inventator al acestei bauturi. Ceainaria Hanlin a folosit initial perle de tapioca de culoare alba, in locul celor negre care sunt acum la moda. Pana la finalul anilor ’90 ceaiul Bubble era faimos in toata Asia si curand dupa aceea s-a raspandit in SUA, Europa si Australia.

Ceaiurile bubble se pot servi reci sau calde, iar in unele baruri le vei gasi si in varinata cu suc de fructe sau cafea.

Unde poti sa bei Bubble Tea?

  • Boba Bubble Tea– Str. Lipsacni, nr.43, Bucuresti, www.boba.ro
  • Bubbles Tea Station - Str. Mihai Eminescu, nr. 17, Bucuresti, Facebook.com/BubblesTeaStation
  • Love Bubble Tea – Str. Carol, nr.4, Iasi
  • Sweet Dreams, Bubble tea & Pasta Bar – Str. Vasile Alecsanri, nr.9, Timisoara