1. Ceaiurile din plante

De la menta, tei, cirese la mușetel, posibilitatile sunt nelimitate. Gandeste-te care sunt aromele tale preferate si fa-ti ceaiuri din ele.

2. Ceaiul Rooibos

Rooibos cu aromele lui florale, notele subtile de miere si culoarea rosiatica a cucerit lumea de pe coastele Africii de Sud. Nu e un ceai in adevaratul sens al cuvantului, ci o planta, asa ca bautura facuta din frunzele uscate de Rooibos poate fi numita corect infuzie de plante. Bea-o fierbinte, indulcita cu miere! Totul despre ceaiul Rooibos aici.

3. Cafeaua alba

Este o cafea libaneza absolut delicioasa, care se numeste ahwah baida, si se consuma dupa masa. Inventata in Beirut, aceasta bautura e foarte simplu de facut: trebuie sa amesteci un strop de apa de flori de portocal cu o cana de apa clocotita. Dupa preferinte, se poate adauga zahar sau miere. Este o bautura digestiva si relaxanta in acelasi timp.

4. Suc tonic de ghimbir cu miere

O bautura perfecta pentru zilele de iarna, care te ajuta sa lupti cu oboseala, raceala si problemele digestive. Iti dam o reteta rapida pentru o portie:

  • 250g apa

  • 1 radacina de ghimbir taiat in bucati

  • 1 lamaie

  • 1 lingura de miere

Pune apa si ghimbirul la fiert, apoi da focul la mic. Adauga lamaia - stoarce-o bine de zeama dupa care adauga si cojile. Mai tine totul la foc mic cateva minute. Toarna amestecul in cana si adauga mierea.