Vlad Muresan a aratat la MasterChef ca stie sa gateasca, insa putina lume il cunoaste si ca somelier. Noi i-am luat un interviu si l-am rugat sa ne recomande cele mai bune vinuri romanesti pentru diferite ocazii.

Daca va intereseaza un vin bun pentru o iesire ca intre prietene, la o terasa, Vlad Muresan recomanda vinurile spumante: “Bulele”, cum îmi place mie sa le spun vinurilor spumante, ar fi o alegere buna, precum si vinul rosé. Sunt racoritoare, lejere si potrivite pentru zilele calduroase de vara."

La prima intalnire: "Gusturile difera. Domnisoarele apreciaza vinurile usoare, lejere, fructate, prin urmare, cu un rosé sau spumant nu dam gres, dar de ce nu si un Pinot Noir care este considerat cel mai afrodiziac vin.

Pentru o intalnire de afaceri: "Daca intalnirea de afaceri este la pranz,  avem nevoie de un vin lejer pentru a putea continua ziua, dar la cina alegem un vin potrivit pentru a incheia seara, spre exemplu un vin rosu suav, nu foarte astringent, un vin nebaricat, ce poate fi unul romanesc, de ce nu o Feteasca Neagra."

Iata si top 5 vinuri pe care trebuie sa le incerci in vara asta

1. Bendis Petro Vaselo-Spumant Rosé

Pret: intre 40 si 50 lei


 

2. Jidvei Margaritar-Rosé

Pret: 20-25 lei


3. Feteasca Regala-Liliac

Pret: 40-50 lei


4. Milenium Alb-Terra Romana

Pret: 35 lei


5. Rosé-Corcova

Pret: 20-30 lei

Citeste si: 3 secrete pentru alegerea celui mai bun vin. Sfaturi de la Vlad Muresan, somelierul de la MasterChef