1.  Alege sa o macini in functie de cum o vei prepara

Atunci cand faci cumparaturile, iti recomandam ca pentru cafea sa te opresti intr-un coffee shop si nu in supermarket. Cel mai bine este sa optezi pentru o cafea arabica si sa specifici modalitatea de preparare pe care o folosesti acasa ( ibric, espressor, filru). In functie de asta, angajatul va sti ce tip de cafea sa-ti recomande, gradul de prajire al cafelei si tipul de macinatura specific fiecarei metode de preparare.

2. Inlocuieste zaharul cu un sirop aromat

Daca vrei sa te bucuri de o aroma deosebita a cafelei, iti recomandam sa inlocuiesti zaharul simplu cu un sirop special - ai la indemana o multime de arome - de la caramel, la vanilie, la migdale sau chiar turta dulce. Toate vin cu o savoare catifelata si intensa. 

3. Adauga lapte

Fie ca preferi sa-ti bei cafeaua mai tare sau mai slaba, trebuie sa stii ca laptele nu modifica deloc cantitatea de cafeina. Cu alte cuvinte, fie ca-i adaugi lapte, fie ca nu, cafeaua ta va ramane la fel de puternica. Laptele o face doar mai cremoasa si ii da un plus de savoare. Daca adaugi si putina scortisoara, obtii o bautura delicioasa.