O mica schimbare in dieta se poate vedea pe fata ta. Pielea va fi mai fericita, pentru ca va avea mai multa stralucire si hidratare. Fructele sunt alimente pline de nutrienti, iar unele dintre ele pot tinti direct problemele pielii.

Sucurile naturale lupta impotriva radicalilor liberi

Fumezi, traiesti intr-un mediu poluat, mananci pe fuga. Toate acestea lasa semne vizibile pe piele, care devine uscata si terna. De vina sunt radicalii liberi care distrug celulele epidermei, iar remediul pentru aceasta problema nu il vei gasi intr-o cutie cu medicamente, ci intr-un pahar cu suc de fructe bogat in antioxidanti, care sunt scutul de protectie al pielii tale. Obisnuieste-te sa le consumi zilnic, asa cum te speli cu apa rece pe fata dimineata.

Sucul de fructe de padure

Fructele de padure (coacaze, afine, mure) au cea mai mare cantitate de antioxidanti comparativ cu alte fructe. Sucul lor este un ser de energie pentru piele asa ca nu ezita s ail bei cat mai des. Pentru ca sunt fructe pe care nu le gasesti tot timpul anului profita de ele la sfarsitul verii si pune deoparte si pentru la iarna, in congelator. Daca sucul nu iti place poti folosi fructele de padure in iaurt, dulceturi sau sosuri.

Sucul de pepene glaben

Pentru o piele stralucitoare ai nevoie de multa vitamina C. O vei gasi in sucul proaspat de pepene galben care are si un bonus de vitamina A, cea responsabila pentru refacerea celulelor pielii. In loc de un desert dulce, pregateste-ti un pahar cu suc de pepene. Are putine calorii si energizeaza organismul.

Sucul de grepfrut

Pielea uscata este cea mai intalnita problema iarna. E cazul sa te orientezi spre fructele de sezon si sa incerci sucurile naturale facute din grepfrut, indiferent ca il alegi pe cel galben sau pe cel rosu. Varianta de grepfrut galben are in plus si un continut mare de licopen, care te protejeaza impotriva radicalilor liberi si ajuta pielea sa radieze de sanatate. Totusi, ai grija sa nu intreci masura cu sucurile daca nu vrei sa consumi si prea multe zaharuri care se gasesc in fructe.

 

Sucul de struguri

Nu ne referim la vin sau must, ci la sucul pe care poti sa il prepari repede acasa si sa il bei imediat. Alege variantele de struguri negri pentru un aport maxim de antioxidanti si pe cei galbeni pentru continutul mare de fier. Te vei alege, astfel, cu o piele mai tanara si mai putin obosita.