Cercetarile au aratat ca berea consumata in cantitati moderate poate reduce riscul de declin cognitiv si dementa , potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Concluziile unui studiu desfasurat pe o perioada indelungata, pe un esantion de 6.000 de subiecti, au fost ca persoanele care consuma moderat bere au performante vizibil mai bune la testele de memorie. Rezultatele cercetarii au fost completate de cele ale unui alt studiu, desfasurat pe aproximativ 8.000 de persoane, cu varsta de peste 55 de ani, care a aratat ca oamenii care consuma intre unul si trei pahare de bere pe zi prezentau un risc mai scazut de a se imbolnavi de orice tip de dementa, inclusiv Alzheimer.

Un alt studiu ("Nurses' Health Stud"), demarat in 1980 si realizat de specialistii Scolii de Sanatate Publica Harvard, a demonstrat ca femeile care consuma o cantitate moderata de alcool in mod regulat sunt cu 20% mai putin predispuse sa experimenteze pierderi de memorie si o activitate cerebrala mai slaba. Aceasta este cea mai ampla cercetare efectuata vreodata pe aceasta tema, avand ca subiecti 12.480 de femei, cu varste cuprinse intre 70 si 81 ani.

Atentie insa: doza zilnica recomandata in cazul femeilor este 330 mililitri de bere si in cazul barbatilor, de 660 mililitri de bere.