Inca nu te-ai prins probabil despre ce brand vorbim, asa ca iti aratam topul celor mai vandute beri din lume in care primul loc il ocupa o bere produsa in Asia. Clasamentul a fost alcatuit de The Drinks Business pe baza vanzarilor din anul 2011. Ca sa pastram suspansul lasam locul 1 la final.

Locul 10 – Berea Asahi

A devenit rapid cea mai vanduta bere din Japonia, tara de origine, iar acum e disponibila in peste 50 de tari, inclusiv din Europa. In 2011 s-au vandut 1,4 miliarde de litri.

Locul 9 – Berea Brahma

O bere braziliana apreciata mai ales in America de Sud. In 2011 s-au cumparat 2,07 miliarde de litri. Compania producatoare s-a bazat pe reclame cu staruri internationale printre care si J.Lo.

Locul 8 – Berea Miller Lite

Este unul din sponsorii celebrelor curse NASCAR si se afla pe locul 4 in topul vanzarilor de bere din SUA. In 2011 s-au vandut 2.1 miliarde de litri. Cea mai recenta campanie de marketing face cinste cu o lada de bere americanilor care au numele Miller.

Locul 7 – Berea Coors Light

Este tot o bere americana care in 2008 devenea berea oficiala a curselor NASCAR si a carei campanie de imagine il are in centru pe Jean Claude Van Damme.

Locul 6 – Berea Heineken

Dupa o perioada de scadere in preferintele consumatorilor, marca olandeza de bere a revenit in topuri, odata cu intrarea puternica pe piata africana si ruseasca. In 2011 s-a vandut 3,1 miliarde de litri. Si s-ar putea sa aiba si mai mare succes dupa ce in ultimul film cu James Bond, agentul 007 nu va mai consuma celebrul martini cu votca, ci o bere Heineken.

Locul 5 – Berea Skol

Pe asta o stim si noi mai bine si isi face intrarea timid si pe pietele din SUA, Marea Britanie sau China. Are, insa, un succes urias in Brazilia si Africa, asa ca sunt explicabile cifrele de vanzari.

Locul 4 – Corona Extra

In 2011 s-au vandut 3,6 miliarde de litri de Corona in toata lumea, iar in 2012 a fost compania cu cea mai mare campanie de publicitate outdoor din lume.

Locul 3 – Berea Budweiser

Piata americana are multi consumatori de bere. Iar Budweiser este una din preferatele lor. In 2011 vanzarile au crescut cu 20% si datorita unei campanii puternice de promovare pe pietele externe din Canada pana in Brazilia si China. Este sponsorul oficial al Cupei Angliei la fotbal.

Locul 2 – Berea Bud Light

Este sponsorul principal al Ligii Americane de Hochei si al Ligii Americane de Baseball. Este cea mai bine vanduta marca de bere din SUA, iar la inceputul anului 2012 a lansat cel mai nou produs Bud Light Lime. In 2011 s-au vandut 5.4 miliarde de litri de Bud Light.

Locul 1 – Berea Snow

Premiul intai si coronita ii revin unei marci de bere de care se poate sa nu fi auzit niciodata pana acum. Este produsa in China, iar asiaticii se dau in vant dupa ea. Numai chinezii au baut anul trecut 8,2 miliarde de litri.

Sursa: The Drink Business

 

Nu uita! Sambata sunt preselectiile MasterChef! Vino si tu! Detalii aici!