Cele mai frumoase momente ale saptamanii sunt cele in care uitam de toate grijile si iesim, in barul preferat, impreuna cu un numar nedefinit de prieteni. Scopul pentru care ne-am dus acolo este extrem de clar: bem cat ne tin buzunarele si stomacul.

Singura problema cu iesirile acestea, este pretul pe care trebuie sa il platesti (pe langa cel de la bar). De cele mai multe ori, durerile incredibile de cap pe care le simti a doua zi te fac sa crezi ca cineva acolo sus, tine neaparat sa te pedepseasca pentru ce ai facut. Si totusi, cu ce am gresit de merita sa sufar in halul asta? Tot ce am facut a fost sa am o seara reusita, alaturi de cei mai buni prieteni si, in plus, am ajutat si la dezvoltarea economiei nationale prin consumatia de la bar ...

Din fericire, niste baieti destepti din Canada (AsapSCIENCE) au facut un filmulet in care explica foarte vizual ce se intampla in organism atunci cand consumam ceva mai mult alcool decat ar trebui. In plus, pentru fiecare actiune negativa a alcoolului in organism, ne ofera si solutia prin care sa o contracaram.

Iata ce trebuie sa facem pentru a ne bucura in continuare de noptile prelungite:

1. Inainte de a bea, mananca

Este foarte important ca, inainte de a merge in bar, sa mananci bine. Daca faci parte dintre cei/cele care tin la silueta uita de asta (oricum alcoolul e interzis in cure) si consuma mancare cat mai grasa si cat mai multi carbohidrati. Grasimea incetineste absorbtia alcoolului in organism si iti protejeaza stomacul in timp ce carbohidratii scad riscul de a vomita tot ce ai baut.

2. Bea apa

Cat mai multa si cat mai des. Bea apa inainte de a bea alcool, in timp ce si dupa ce ai baut alcool. Acesta este un diuretic si, daca nu bei suficienta apa, ajungi sa elimini din organism mai multe lichide decat ai consumat. Deshidratarea este principalul motiv pentru care iti pocneste capul dimineata.

3. Consuma bauturi deschise la culoare (vin alb, rom, vodka, gin)

Bauturile ceva mai inchise (vin rosu, coniac, whisky), contin o cantitate mai mare de congeneri (produsi derivati ai alcoolului) care accentueaza starea de mahmureala

4. Aspirina este sfanta

Actioneaza preventiv si lasa in permanenta, in apropierea patului, o sticla de apa si o cutie de aspirina. Ultimul lucru la care te gandesti, dupa o astfel de noapte lunga, este sa iei pastila inainte de culcare. Poate daca o vezi acolo, langa pat, iti amintesi si o iei.

5. Acorda atentie micului dejun

Ouale pot face minuni in situatii de genul asta. Bananele si sucurile de fructe sunt un ajutor in plus. Evita sa bei cafea, ceai sau sucuri acidulate. Acestea nu fac decat sa creasca gradul de deshidratare.

Mai jos, puteti vizualiza clipul canadienilor, in care sunt reprezentate grafic toate efectele excesului de alcool: