Ai nevoie de:

  • 2 clementine
  • 1 lamaie
  • 1 lime
  • 200g zahar
  • 6 cuisoare
  • 1 bat de scortisoara
  • 3 foi de dafin
  • 1 nucsoara
  • 1 bat de vanilie taiat in doua pe lungime
  • 2 anason stelat
  • 2 sticle de vin

Mod de preparare:
Rade coaja clementinelor, a lamaii si lime-ului si pune-o intr-o oala, alaturi de zahar si putina zeama de clementine. Pune la foc mediu si adauga cuisoarele, batul de scortisoara, foile de dafin si putin praf de nucsoara. Arunca aici si batul de vanilie si vin doar cat sa acopere tot zaharul.

Lasa totul pe foc pana ce zaharul s-a dizolvat complet, apoi da focul la mare pana ajunge la temperatura de fierbere (nu mai mult de 5 minute).

Da focul la mic, adauga restul de vin si incalzeste-l bine. Apoi e gata de servire!