Cine altcineva decat cercetatorii britanici putea sa vina cu formula care il poate face fericit pe orice bautor de bere. Au stabilit care sunt coordonatele dupa care o halba de bere poate primi superlativul “perfecta”.

Formula lor se bazeaza pe mai multi factori: locul in care bei berea, volumul muzicii sau cati parteneri de baut ai. Ecuatia mai ia in calcul si gustarile consummate, temperatura din camera si numarul de zile libere pana te intorci la munca. Ce a iesti arata asa:

E = - (0.62T2 + 39.2W2 + 62.4P2) + (21.8T + 184.4W + 395.4P + 94.5M - 90.25V) + 50(S + F + 6.4).

in care:

  • E = este factorul care descrie placerea generata de o halba de bere bauta
  • T = temperatura ambientala in grade Celsius
  • W = numarul de zile pana cand trebuie sa te intorci la job
  • P = numarul de persoane cu care ai iesit in oras la o bere
  • M = este legat de starea de spirit pe care o ai in timp ce consumi bautura
  • V = este legat de volumul muzicii care se asculta
  • S si F reprezinta disponibilitatea de a consuma gustari sau mancare in locatia respectiva.

Cu cat rezultatul final “E” este mai mare, cu atat vei fi mai fericit dupa ce bei halba de bere.

Aceasta formula a fost calculata dupa ce autorii ei au chestionat 1.000 de voluntari din Marea Britanie despre felul in care le place sa bea berea. Studiul a aratat ca si zona in care locuiesti are un rol important in felul in care resimti experianta unei beri baute in oras. De pilda, scotienii prefera sa bea berea intr-un ambient de 0 grade Celsius, in timp ce galezii urasc sa bea berea singuri.

Sursa: Daily Mail

Tags: bere, berarie, studiu