1. Evita al doilea cel mai ieftin vin din meniu
In majoritatea restaurantelor, acesta este cel pentru care proprietarii platesc cel mai putin. Ei mizeaza, in schimb, pe faptul ca cei mai multi dintre clienti nu vor sa para zgarciti. Astfel, in loc sa-si comande vinul casei, il vor alege pe urmatorul ca pret. Cu toate acestea, de cele mai multe vinul casei este mai bun.

2. Nu este o regula ca vinul alb este facut din struguri albi, iar vinul rosu din struguri negri.
Ar fi prea simplu. Ca sa faca vin alb, producatorii folosesc sucul de la ambele categorii de struguri. Cel rosu, ca sa aiba pigmentul pronuntat, foloseste coaja de la strugurii negri.

3. Sticlele de vin nu sunt precum picturile – nu le tine expuse in casa
Nu le tine pana la nesfarsit. La un anumit punct, trebuie sa le consumi. De altfel, orice iubitor de vin iti va spune ca nu trebuie sa mori pana nu-ti bei toate sticlele de vin in pivnita.

4. E nevoie de 600 de boabe de struguri ca sa se produca o jumatate de sticla de vin.

5. Nu comanda vin la pahar, alege sticla
Ca regula generala, trebuie sa stii ca pretul unui pahar de vin este echivalent cu pretul de achizitie al intregii sticle. Astfel, daca pretul este cuprins intre 15-20 lei, probabil tot atat a costat intreaga sticla de vin. De atfel, cele mai mari castiguri ale restaurantelor vin din comercializarea vinului la pahar.