Cercetatorii au monitorizat 3.000 de gemeni identici, urmarind momentul cand au vorbit prima data, cand au alcatuit fraze complexe, cand au citit, dar si cand au consumat pentru prima oara alcool si, de asemenea, au consemnat care dintre cei doi a baut mai mult, informeaza slate.fr.

Potrivit oamenilor de stiinta, dezvoltarea verbala este conectata cu inteligenta sociala, care ajuta la legarea prieteniilor. Geamanul care a consumat mai mult alcool este cel care are o viata sociala mai bogata, astfel ca probabilitatea ca el sa bea mai mult este mai mare.

O alta ipoteza in ceea ce priveste relatia dintre alcool si inteligenta a fost dezvoltata de Satoshi Kanazawa, un psiholog al evolutiei, de la Psychology Today. Potrivit acestuia, creierul uman intampina greutati in intelegerea si gestionarea unor situatii care nu existau, de exemplu, in pleistocen, creierul cu performante mai mari se antreneaza din punct de vedere logic mai bine si mai lent, dezvoltand abilitati specifice de adaptare la noile probleme impuse de evolutie. Or, alcoolul este o noua problema pe scara evolutiei. Nu a fost produs si consumat in mod voluntar de oameni decat dupa zece mii de ani.

Sursa: mediafax