Vinul rosu cu carnea rosie, vinul alb cu peste

Este o regula mai veche de care se abuzeaza deja. Principiul pe care se bazeaza este ca vinurile rosii (acide) merg bine cu carnea, care e grasa, iar vinurile albe cu mancare mai usoara. Nu este gresit, dar nu este nici o regula care nu trebuie incalcata. Cu atatea influente culturale in jurul nou, cel mai bine este sa experimentezi cat poti si sa mananci ce iti place, cu ce iti place.

Vinul se consuma la temperatura camerei

Este o alta regula veche, pe cand nu prea existau centrale termice. Acum, casele oamenilor sunt mult mai bine incalzite, iar vinul incepe sa se dezechilibreze la temperatura camerei.

Cel mai bine este sa tii cont de regula de 15 minute: scoate vinul alb cu 15 minute inainte sa-l consumi si pune vinul rosu in frigider cu 15 minute inainte sa-l consumi. Nu este o regula foarte exacta, dar daca o respecti te vei bucura de cea mai buna temperatura a vinului.

Vinurile dulci se servesc cu un desert

Teoretic, suna logic. Servesti un dublu desert. Insa, din nou, este o regula care trebuie sa tina cont de gusturile fiecarei persoane. Preferi sa te bucuri de gusturi contrastante, nu e nicio problema. Incearca lucruri noi si cauta cele mai bune combinatii pentru tine.