1. Alcoolul este considerat afrodiziac. Inlatura inhibitiile si incurajeaza socializarea. Cercetatorii de la Harvard au aratat ca alcoolul stimuleaza oamenii sa faca sex neplanificat intr-o rata de 41%, spre deosebire de 8%, rata cand nu au consumat alcool. Alcoolul favorizeaza circulatia sanguina, ceea ce inseamna ca si organele sexuale sunt mai bine vascularizate, insa consumat in exces, acestea provoaca disfunctii erectile. 

2. Pastilele de durere de cap nu au niciun efect. Cele mai bune sunt remediile anti-mahmureala. Poti incepe cu o cafea fara zahar si fara lapte, doar cu sucul de la o lamaie stoarsa. Poti continua cu o supa de pui si cu cate o lingurita de miere luata la cateva ore.

3. Alcoolul este o toxina, iar consumat in mod constant favorizeaza aparitia cancerului la san, in cazul femeilor. De asemenea, el favorizeaza dezvoltarea tumorilor. 

4. Alcoolul nu este un stimulent, precum cafeina, si nu iti va da mai multa energie. Din contra, este sedativ.

5. Alcoolul da nastere la urmatoarele probleme de comportament: agresiune, deschidere sexuala, vorbit in exces, dezvaluirea secretelor si depresie.

6. Alcoolul distruge calitatea somnului. Consumat in exces, acesta poate duce si la insomnii si distruge capacitatea corpului de a se reface.

7. Alcoolul favorizeaza celulita. Nu e chiar cel mai bun aliat al femeilor care tin la silueta.

8. Alcoolul favorizeaza instalarea depresiei. Oamenii care consuma mult alcool au tendinta sa fie dezamagiti de viata lor si sa se indoiasca de propriile puteri. Acest tip de comportament este de-a dreptul distructiv si poate duce usor la dependenta.

9. Alcoolul favorizeaza aparitia tulburarilor de sanatate mintala.  Cei care consuma alcool in exces au tendinta sa se supere usor, sa aiba accese de furie asupra celor din jur si depresie.

10. Alcoolul distruge memoria, atat cea de scurta durata, cat si cea de lunga durata. Iar asta pentru ca distruge somnul. Iar informatiile adunate peste zi sunt procesate in timpul noptii.