1.Asezoneaza frunzele

Sarea accentueaza gustul natural al frunzelor si al verdeturilor pe care le folosesti in salata. De aceea este important sa le asezonezi corect si sa le dai gust chiar inainte de a le amesteca cu celelalte ingrediente.

2. Foloseste legume de sezon

E vara? Foloseste rosii, castraveti si ardei fara grija. Dar daca legumele nu sunt inca in sezonul lor, alege-le pe acelea care cresc sau inca mai rezista in gradini in acel moment. E iarna? Foloseste dovleac, conopida, broccoli sau varza de Bruxelles. Lista poate continua, insa ce trebuie sa retii este ca pentru a obtine o salata gustoasa ai nevoie de cele mai bune legume, culese in perioada in care ele cresc in mod natural. Fa o vizita in piata, la tarabe, si iti va fi ceva mai simplu sa alegi.

3. Adauga grasimi

Nu-ti fie teama de grasimi si nu te limita doar la ulei. Pentru a adauga grasimi si savoare salatei tale, poti folosi avocado, branza feta sau chiar bucatele mici si crocante de bacon. E alegerea ta. Noi doar iti putem spune ca gustul salatei se va schimba complet dupa ce adaugi si acest ingredient.

4. Combina mai multe texturi

Pe langa frunze si verdeturi, ai nevoie si de alte texturi. Branza poate da acea textura cremoasa, pe cand ingredientele din familia nucilor pot da textura crocanta de care are nevoie preparatul. Cu cat mai multe texturi diferite, cu atat mai interesanta salata pe care o vei obtine.

5. Adauga proteine

Daca prepari salata ca fel principal, nu uita sa adaugi cel putin o sursa de proteina. Poti opta pentru carne, oua sau chiar pentru tofu. Astfel, te asiguri ca salata va fi nu doar mai gustoasa, dar si mai satioasa.